2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

...

...viršuje: dvi dovanos...ne ne, klystate: agurkeliai mano, bet kai jie įdėti į TOOKIUS indelius -tai tikrai gerai atrodo. Tiesa?

Vis dar apie tuos zuikius :)

...deja deja, norėjau pasirodyti savo "zuikius", tačiau senutis kompiuteris kažko užsiožiavo: neatidaro nuotraukų, nors tu ką...
Taigi, kaip moralinę "kompensaciją siunčiu jums obuolių arba Naujametinį Linos pyragą, kodėl naujametinį? o todėl, kad jo receptu Lina pasidalino su manimi iš karto po Naujųjų ir kurio niekaip negalime atsivalgyti...
rekomenduoju dar karštą su šaltais ledais....mmmmmm
Gaila, neturiu foto, kažkaip jis išnyksta ištirpsta greičiau, nei aš nubėgu atsinešti fotoaparato :))))
Taigi, čiupkit:

Vietoj obuoliu tinka ir slyvos (pvz,. šaldytos).
1,5 - 2 kg obuolių (rūgštesnių, valytų)


250 g sviesto


300 g cukraus (pagal skonį)


600 g miltų


15 g kepimo miltelių


į puodą (didesnį) sudėti miltus, kepimo miltelius, sutarkuotą atšaldytą sviestą, cukrų. trinti tešlą tarp rankų tol, kol pasidarys džiūvėsėlių pavidalo.


Pusę trupinių sudėti į kepimo popieriumi išklotą formą. ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytus obuolius. o ant viršaus suberti likusią pusę trupinių. kepti orkaitėje iki paskrus viršus, apie 30 min.


Savo fotografijas galite siusti man, baisiai įdomu pasižiūrėti, o gal ir dovanų kokių atsiras, kai pamatysiu Jūsų šedevrus ;-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą