2011 m. liepos 10 d., sekmadienis

Laukimas...

Kai pamačiau iš vazono kyšanti žalią daigelį - supratau, kažkas bus :)
Ir ką jūs manote?! Taip, taip, taip, dabar LAUKIU: mano gražioji echmeja sukrovė didžiulį žiedą ir tuoj tuoj tuoj žydės...
Kažkada tokią gėlę jau auginau, bet...išdalinau jos vaikus ir jos pačios nebeliko...va, ir netikėk tu žmogau prietarais. Kai Angelė paklausė (na aš nekukliai įsispoksojau į jos auginamą echmeją), ar tokios noriu, aišku, kad nooooriu, koks dar gali būti klausimas ;-)











Aechmea flavorosea, va ką aš dar apie ją radau:
Poveikis: echmėja naudinga žmonėms, kurie švelnų vidų slepia po akiplėšos kauke. Tuos, kurie jaučiasi nuolat puolami ir kuriems sunku atverti jautrų, silpną vidų, echmėja ramina ir padrąsina rodyti meilę ir džiaugsmą. Tačiau strėliniai augalo impulsai gali sugriauti sergančių ar nestabilios būsenos žmonių pusiausvyrą. Vaikai ir gyvūnai į echmėją dažnai reaguoja taip pat neigiamai.
Ypatumai: būkite atsargūs pasirinkdami echmėją bendrose įstaigų patalpose. Vieniems ji gali tikti, o kitus nuteikti agresyviai. Nestatykite echmėjos ir vaikų kambaryje.
Energiniai virpesiai: lapų kryptimi augalas siunčia energijos impulsus, tarsi gintųsi ir sakytų: ,,Palik mane ramybėje".
Ekologija: echmėja gerai sugeria kenksmingas chemines medžiagas iš oro.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą